Down Info Plus

Ai carte, ai parte

Comunicat lansare proiect

 Asociația Riana pentru dezvoltarea vieții și sprijin familial (Asociația Logo proiect "Ai carte, ai parte" Riana) desfăşoară în perioada 04.11.2013 - 04.05.2015 proiectul Ai carte, ai parte”, având numărul RO-51-E28-2013-R2, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de conștientizare a reprezentanților politicilor de tineret asupra problematicii incluziunii pe piața muncii a tinerilor cu dizabilități.

 Pentru îndeplinirea obiectivului, echipa de proiect, a recrutat 20 de tineri nemțeni, cu vârste între 15 și 30 de ani, dintre care 3 cu sindrom Down, care vor participa la activitățile derulate în cadrul proiectului de Asociația Riana la nivel local, cu sprijinul partenerilor săi. Tinerii voluntari vor beneficia de trei seminarii de formare pe parcursul celor 12 luni de activități, seminarii în cadrul cărora se vor forma ca voluntari, vor descoperi necesitatea și frumusețea lucrului în echipă, își vor descoperi potențialul creativ și vor experimenta o gamă cât mai variată de metode de educație nonformală (fotovoice, cafenea publică, metoda Smart, Public Speaking, Biblioteca vie, Open space, etc.)

De asemenea, prin intermediul proiectului ne propunem realizarea unei statistici la nivel național a numărului de persoane cu sindrom Down încadrate în grad de handicap, nivelul de școlarizare la care au ajuns, terapia recuperatorie pe care o urmează și câți dintre aceștia sunt încadrați în muncă.

Un alt obiectiv al proiectului vizează realizarea unui site cu scopul de a evidenția faptul că tinerii cu sindrom Down pot fi încadrați în câmpul muncii, îți pot dezvolta abilitățile necesare unei meserii în condițiile în care li se oferă șansa să se dezvolte. Chiar dacă la momentul actual tinerii cu sindrom Down care își pot câștiga singuri existența sunt extrem de puțini, mare parte din ei reușesc, cu ajutorul ONG-urilor de profil, să-și dezvolte abilitățile și să confecționeze diferite obiecte handmade, iar asta le pot oferi șansa de a deveni antreprenori, prin valorificarea acestor obiecte. În acest site vom aduna testimoniale ale tinerilor cu sindrom Down, ale familiilor lor, fotografii și articole ale asociațiilor de profil din țară.

La finalul proiectului ne propunem organizarea unui seminar național în care să prezentăm astfel rezultatele muncii noastre, dar și cel două publicații ce vor fi realizate în cadrul proiectului, cartea ”Viața adultă a persoanelor cu sindrom Down” și broșura ”Metode de educație nonformală pentru persoanele cu dizabilități”.

”Ai carte, ai parte” este un proiect care vizează dialogul dintre tineri și responsabilii de politici de tineret pe temele includerii copiilor și tinerilor cu sindrom Down în societate, a apărării drepturilor lor ca și cetățeni europeni cu drepturi egale. Astfel, prin intermediul seminarului și al întâlnirilor cu reprezentanții politicilor de tineret din diverse instituții publice locale, ne propunem găsirea unor soluții favorabile care să vină în ajutorul tinerilor, copiilor cu sindrom Down și al familiilor acestora.

Pe toata durata activităților puteți urmări detalii pe pagina de internet www.asociatiariana.ro și pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/asociatiarianadvsf

Pentru orice alte informații, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon la date de contact menționate mai jos:

Lorian Apopei Pruteanu, Manager de Proiect, Telefon: +40 726306360

Lavinia Apopei Pruteanu, Președinte Asociația Riana, Telefon: +40 726 306 068

Web: www.asociatiariana.ro

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

“Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi efectuată din informațiile conținute de acestea.“

 

Newsletter

Site realizat in cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

finantatorii

Asociatia Riana

Parteneri

Calculator Sarcina