Down Info Plus

Ai carte, ai parte

Comunicat incheiere proiect

Asociația Riana pentru dezvoltarea vieții și sprijin familialLogo ACAP(Asociația Riana) anunță încheierea proiectului „Ai carte, ai parte”, având numărul RO-51-E28-2013-R2, și care s-a desfăşurat în perioada 04.11.2013 - 04.05.2015. Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea gradului de conștientizare a reprezentanților politicilor de tineret asupra problematicii incluziunii pe piața muncii a tinerilor cu dizabilități.

Citeste mai departe

Seminarul ”Abilitatile celor cu dizabilitati”

sem1

Peste 150 de persoane au participat sâmbătă, 4 aprilie 2015, la Seminarul ”Abilitățile celor cu dizabilități”, organizat de Asociația Riana pentru dezvoltarea vieții și sprijin familial. Evenimentul face parte din cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune.

Seminarul s-a desfășurat la Central Plaza Hotel din Piatra Neamț, în sala Millenium și a cuprins patru sesiuni de comunicări, momente artistice susținute de copii și tineri cu dizabilități, precum și exemple de bune practici ale altor asociații din țară.

Citeste mai departe

Cafenea Publica la The Library Bar

În data de 30 ianuarie 2015 „Asociaţia Riana pentru dezvoltareacp11 vieţii şi sprijin familial”, a organizat în The Library Bar din Piatra Neamţ, cea de-a doua „Cafenea publică” cu 6 teme principale de discuţie.

„Cafenea publică” este o metodă de dialog intercativ ce se bazează pe schimbul de informații valorizând contribuțiile tuturor participanților într-un cadru relaxat.

Citeste mai departe

A treia etapa de formare

În perioada 31.10.-2.11.2014 a avut loc, în localitatea f301Bicazu Ardelean din județul Neamț, a treia activitate de formare din cadrul proiectului „Ai carte, ai parte” având ca subiect principal educația non-formală.

În decursul celor 3 zile de formare, voluntarii au interacționat, au petrecut momente frumoase împreună, toate acestea într-o manieră non-formală. Au lucrat din nou în echipe și și-au arătat calitățile de lider, au practicat diverse jocuri în special jocuri de team-building, dar au și creat câteva jocuri noi, pe care le-au pus în practică. Pe lângă distracție, voluntarii au învățat multe lucruri noi, cum ar fi să diferențieze cele 3 tipuri de educație: educația formală, educația informală și educația non-formală.

Citeste mai departe

Prima statistica a persoanelor cu sindrom Down

În România sunt 4420 de persoane cu sindrom Down.stat03

Dintre aceștia 2611 sunt copii și 1809 adulți.

Județul cu cele mai multe persoane cu sindrom Down este Iași în număr de 274, iar cele mai puține se află în Sălaj în număr de 34.

Copii

Nivelul de școlarizare: Județul cu cei mai mulți copii cu sindrom Down în învățământul preșcolar este Buzău cu 26 copii, primar Mureș cu 23 copii, gimnazial Hunedoara cu 21 copii, iar neșcolarizați Vaslui cu 59 copii.

Citeste mai departe

Masa rotunda nonformala

În data de 24 octombrie 2014, Asociația Riana a organizat în The mr1 Library Bar „Masa rotundă nonformală”, având tema principală învățământul dual.

Participanții, în umăr de aproximativ 60 de persoane au luat parte la o discuție antrenantă despre avantajele și dezavantajele acestui tip de învățământ, dar și despre posibilitatea implementării cât mai rapide și eficiente în România.

 

Citeste mai departe

Newsletter

Site realizat in cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

finantatorii

Asociatia Riana

Parteneri

Calculator Sarcina