Down Info Plus

Povestea tanarului cu puteri de supererou

Jonathan Stoklosa are 31 de ani jonathanşi are o forţă incredibilă, poate ridica orice: de la greutăţi de peste 180 de kilograme până la moralul celor din jur. Faptul că suferă de sindromul Down nu-l împiedică să facă tot posibilul pentru a-şi depăşi limitele de fiecare dată când participă la câte un concurs.

Ziua, Jonathan Stoklosa, un tânăr american cu sindrom Down, lucrează la un magazin din Wilmington, Delaware. Are un job banal: adună cărucioarele de cumpărături lăsate la întâmplare de clienţi în parcare şi împarte amţibilduri copiilor.

Seara, însă, îşi pune costumul albastru de supererou şi demonstrează cum a dobândit fizicul solid: prin exerciţii fizice extrem de solicitante şi ridicând greutăţi. Jon este un atlet deosebit, forţa lui o depăşeşte nu doar pe a multor alţi tineri care suferă de sindromul Down, ci pe a multor alţi atleţi perfect sănătoşi, potrivit CBS News. Participă la competiţii nu de Special Olympics, ci la concursuri unde trebuie să învingă oameni care nu au problemele lui.

De altfel, Jonathan Stoklosa poate ridica 180 de kilograme fără prea multe probleme. Chiar şi antrenorul tânărului de 31 de ani este surprins de multe ori de spiritul competitiv şi de dorinţa lui Jon de a-şi depăşi limitele. Faptul că este special se poate datora chiar faptului că suferă de sindromul Down, dar şi modului în care a fost crescut de părinţi.

De altfel, Liz şi Frank Stoklosa au declarat pentru CBS News că nu şi-au menajat niciodată fiul doar pentru că are această problemă de sănătate, l-au tratat la fel ca pe ceilalţi copii ai lor.

Sursa: adev.ro/mseevh

Newsletter

Site realizat in cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

finantatorii

Asociatia Riana

Parteneri

Calculator Sarcina