Down Info Plus

O fabrica din Capitala si-a recrutat personalul din randul persoanelor cu handicap

Unora le lipseşte o mână, alţii au probleme locomotorii, iar câţiva au sindromul Down ori au fost diagnosticaţi cu retard psihic. Dar acum toate acestea nu mai reprezintă pentru ei o piedică în calea angajării. image013

Oana Mihaela Rotaru are sindromul Down. Îi place mult să picteze obiecte din ceramică.

La Fabrica de la Nazarcea din sectorul 1 al Capitalei, peste 60 de persoane cu handicap erau deja la locurile lor de muncă.

Unii angajaţi făceau pâine sau lucrau în croitorie, alţii decorau lumânări ori pictau obiecte din ceramică. “Mă bucur că în sfârşit suntem şi noi, cei cu handicap, introduşi în societate. La alte firme se speriau de mine şi mă trimiteau în altă parte. Aici m-au angajat la spălătorie, deşi nu am degetele de la o mână”, ne-a spus Petronela Gorea (35 de ani). image015

Radu Simion (27 de ani) are sindromul Down. Îi place foarte mult să decoreze lumânări.

În fabrică, sunt 7 ateliere unde ei îşi desfăşoară activitatea: servicii de tipografie, ceramică, lumânări decorative, croitorie, produse de panificaţie, spălătorie ecologică şi atelier pentru grădinărit.

Proiectul a fost realizat de Primăria Sectorului 1, prin Direcţia de Asistenţă Socială, împreună cu parteneri ai societăţii civile.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/premiera-romania-fabrica-angajat-personal-handicap-423827.html

Newsletter

Site realizat in cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

finantatorii

Asociatia Riana

Parteneri

Calculator Sarcina